Η Δρ. Χριστιάνα Θ. Γκιόκα γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1979 και μέχρι την ηλικία των δεκαπέντε ετών έζησε στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας. Από το 1995 η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη και η ίδια αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης. Το 1997 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  (Ε.Κ.Π.Α) λαμβάνοντας  τιμητικό βραβείο και υποτροφία από το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ως  πρωτεύσασα στη βαθμολογική σειρά των επιτυχόντων.

  Μετά την αποφοίτησή της από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών συνέχισε  μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Κ.Π.Α, με υποτροφία του  Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», στη βασική επιστήμη των Οδοντιατρικών Βιοϋλικών και της απονεμήθηκε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Master of Science) στα Οδοντιατρικά Βιοϋλικά. Παράλληλα προχώρησε στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας (Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn) όπου και το έτος 2005 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Οδοντιατρικής (Dr. med. dent. ) με τον αξιολογικό χαρακτηρισμό «Άριστα».

 Το 2006 ξεκίνησε την τριετή ειδίκευσή της στο μεταπτυχιακό τμήμα Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και το 2009 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική με βαθμό «Άριστα». Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στην Ορθοδοντική εκπόνησε ερευνητική διπλωματική εργασία η οποία στηρίχθηκε με την Υποτροφία Αριστείας 2008 από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ και τιμήθηκε με το 1ο Πανευρωπαϊκό  Βραβείο (WJB Houston Poster Research Award) στο 84ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society) τον Ιούνιο του 2008 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας.

  Μετά από επιτυχή συμμετοχή στις κρατικές εξετάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ) του Υπουργείου Υγείας έλαβε επισήμως τον τίτλο  Ειδικού Ορθοδοντικού.

 Η επιστημονική της δράση περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκτός από το WJB Houston Poster Research Award  2008, της έχουν απονεμηθεί το βραβείο FEO 2004 (European Federation of Orthodontics) για την καλύτερη εργασία σε ευρωπαϊκό εθνικό ορθοδοντικό περιοδικό και ο 1ος  ‘Έπαινος Μεταπτυχιακών Αναρτημένων Ανακοινώσεων στο 24ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο.

 Επιπλέον μετεκπαιδεύθηκε και είναι πιστοποιημένη πάροχος των  τεχνικών Invisalign® και Orthocaps - TwinAligner® System για ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες, WIN lingual systems για θεραπείες με γλωσσικά άγκιστρα ( https://www.lingualsystems.co.uk/)

  Από το έτος 2010 κατοικεί μόνιμα στην Τρίπολη της Αρκαδίας, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο εξειδικευμένο στην Ορθοδοντική, συνεχίζοντας την οδοντιατρική παράδοση στον ίδιο χώρο όπου εργάσθηκε επίσης ως χειρουργός οδοντίατρος η μητέρα της Γεωργία Βυτινάρου- Γκιόκα.

  Είναι μέλος του Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας καθώς και της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος, της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (European Orthodontic Society) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontists)


http://www.eoseurope.org/                                    


 http://www.wfo.org/

         

http://www.grortho.gr


                              

Voog. Make a website.